FILM

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Ova moćna i uzbudljiva ljubavna drama svjetsku premijeru imala je u natjecateljskom programu prestižnog Festivala u Cannesu, a u glavne uloge tumače izvrsni francuski glumci Leïla Bekhti i Damien Bonnard. Kao i u dosadašnjim ostvarenjima (Izbezumljenost, Nakon ljubavi, Na putu) Lafosseova glavna preokupacija su pukotine u obiteljskim odnosima.

Restauratorica Leïla i slikar Damien duboko su zaljubljeni. No Damienov velik, glasan i nepredvidiv karakter sve je veći teret iscrpljenoj Leïli i njihovom mladom sinu, koji unatoč tome obožava svog spontanog i zabavnog tatu. Inspiriran autorovim iskustvom odrastanjem uz bipolarnog oca, Nemirni je intimna i autentična priča o kompleksnoj dinamici obitelji.

Joachim Lafosse cijenjeni je belgijski redatelj i scenarist poznat po ostvarenjima o kompleksnim i tabuiziranim temama. Film Izbezumljenost (2012.) premijerno je prikazan u programu Izvjestan pogled u Cannesu, gdje je Émilie Dequenne osvojila nagradu za najbolju glumicu. Bijeli vitezovi (2015.) Lafosseu su donijeli nagradu za najbolju režiju na San Sebastiánu, a pažnju kritike pobudio je i filmovima Nakon ljubavi (2016.) i Na putu (2018.).

Cijena ulaznice je 25 kuna i mogu se kupiti online putem poveznice: https://kupiulaznicu.zff.hr/projekcija/42734

VAŽNO! Ulaz na projekciju je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde s QR kodom ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati), kao i osobne iskaznice.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.