KNJIGA

Story, Robert McKeej

10.10.2023. | 19 sati

Nakladnička kuća Parola mia poziva vas na predstavljanje hrvatskog izdanja knjige Story, autora Roberta McKeeja u Zagrebu 10. listopada 2023. u 19:00 sati, U Uraniji - prostoru kreacije.

Nakon predstavljanja nastavljamo druženje uz zakusku i piće u Cogito baru. Budući da je broj mjesta ograničen, osigurajte svoje mjesto prijavom na link.

Tijekom predstavljanja knjige prikazat će se razgovor s autorom snimljen radi ovoga događaja. Knjiga, s osobnom posvetom i vlastoručnim potpisom autora, prodavat će se po promotivnoj cijeni: 35 eura.

PREDSTAVLJAČI:

Kruno Lokotar je urednik knjiga, utemeljitelj i programator nekoliko književnih nagrada i festivala.

Enes Kišević hrvatski je književnik i dramski umjetnik. Autor je tridesetak knjiga poezije. Pjesme su mu prevedene na mnoge jezike: engleski, njemački, francuski, talijanski, turski, perzijski, mađarski i arapski. Uskoro očekujemo njegovu nova zbirku.

Antonio Nuić nagrađivani je redatelj i scenarist. Njegovi filmovi Sve džaba i Kenjac višestruko su nagrađivani. Autor je hrvatskoga filma predložena za nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film. Profesor je na Akademiji dramskih umjetnosti.

Nada Babić predavala je hrvatski jezik u različitim školama i na fakultetu. Urednica i suautorica čitanaka i udžbenika. Scenaristica i voditeljica obrazovnih emisija na HRT-u; voditeljica literarnih radionica; u žiriju je nekih pjesničkih natječaja, urednica dvaju kroatističkih časopisa.

Nikola Kuprešanin nagrađivani scenarist igranih i dokumentarnih serija i filmova: Deset u pola, Kotlina, Hakeri rata, Kurdi i drugih. Nikola je redatelj, pisac i novinar.

Jelena Tabak je sudski tumač za engleski i talijanski jezik i prevoditeljica. Studentica je master studija lingvistike na američkom PennWest University. Knjiga Story njezin je prvijenac u prevođenju beletristike.