FILM

Rezonantne duše: biografija Hokiichija Hanawe

20.06.2024. | 19 sati

Upoznajte japansku filmsku ekipu i uživajte u modnoj reviji i dokumentarnom filmu koji prikazuje nevjerojatnu predanost, viziju i volju u očuvanju japanskog kulturnog blaga, sve to u sklopu programa Hokiichi Hanawa - Svjetski filmski pokret.

Iako je oslijepio u dobi od sedam godina, Hanawa je tijekom svojih putovanja Japanom pamtio japanske legende i mitologije te angažirao ljude da ih uklešu u drvene ploče. Zbog njegove nevjerojatne predanosti očuvanju ove dragocjene baštine, priče su sačuvane i postale su ključni stupovi japanske kulture.

Uz projekciju filma održat će se i modna revija japanske modne dizajnerice Ikuyo Umezawa iz Kyota koja kombinirajući tradicionalnu odjeću s japanskim kimono materijalima kreira visoko kvalitetne, elegantne i originalne kreacije.

Ulaz na projekciju je besplatan, no broj mjesta je ograničen pa vas molimo da rezervirate svoje mjesto na info@urania.hr.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.