FILM

Urania: QUEER MoMENTI | Čahura (Kokon)

3. 6. 2021. | 19 sati

Filmski program Queer Momenti u Mjesecu ponosa obilježava prve dane ljeta filmskom projekcijom u prostoru kreacije Urania (Trg Eugena Kvaternika 3/3) u srijedu 23. lipnja. 

Čahura (Kokon) je coming of age film i iskren prikaz djevojaštva smješten na ljetne ulice Berlina.

Radnja filma: 

Njemačka / 2020. / Igrani film, 99 min

U multikulturalnom mikrokozmosu njenog berlinskog kvarta, 14-godišnja Nora proživljava mnogo “prvih puteva”. Dobiva svoju prvu mjesečnicu, puši marihuanu, otkriva svoju ljubav prema drugim djevojčicama te upoznaje divlju Romy. S njom, bučno područje Kreuzberga odjednom se čini beskonačno veliko i puno skrivenih ljepota. Dok se vrućina lijepi za njenu kožu, Nora daje svoje srce Romy i nauči se zauzeti za sebe.

O redateljici:

Leonie Krippendorff rođena je 1985. u Berlinu. U djetinjstvu je sa svojom majkom i bratom živjela u kolektivu glazbenika i studenata umjetnosti. Završila je školu fotografije, a zatim upisala režiju na Film University Babelsberg Konrad Wolf. Njezin diplomski film “Looping” osvojio je niz međunarodnih nagrada i nominacija. Scenarij za njen prvi dugometražni film Kokon odabran je na Berlinale Talents Script Station 2018., a sam film je bio dio izbora Berlinale Generation 2020.godine. Variety ju je uvrstio na listu “10 Europeans to Watch 2020”. 

 

► Broj ulaznica je ograničen na 30 zbog epidemioloških mjera pa na vrijeme rezerviraj svoje mjesto putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/emGELS3YwCBzZumE8

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.