FILM

Subversive Festival & Queer Momenti: Bruce LaBruce | Sveti Narcis

15.10.2021. | 20 sati

Queer Momenti na Subversive Festivalu (3. – 23. 10.) izvan konkurencije: Sveti Narcis / Saint-Narcisse | Uranija | 20 h

20 h: projekcija filma
21:40 h: Q&A s redateljem Bruceom LaBruceom preko Zoom platforme; razgovor će moderirati filmski kritičar Željko Luketić

Sveti Narcis | Bruce LaBruce
Kanada, 1972. 22-godišnji Dominic ima fetiš… na sebe. Ništa ga ne uzbuđuje više nego vlastiti odraz te provodi mnogo vremena fotografirajući se Polaroidom. Kad njegova brižna baka umre, otkriva duboko zakopanu obiteljsku tajnu: njegova majka lezbijka nije umrla pri porodu i ima brata blizanca, Daniela, kojeg je u zabačenom samostanu odgojio izopačeni svećenik. Moć sudbine ponovno spaja dva lijepa, identična brata, koji, nakon ujedinjenja sa svojom majkom Beatrice, uskoro postanu upleteni u čudnovatu mrežu seksa, osvete i iskupljenja.

"Svaki filmaš/ica trebao/la bi za života snimiti barem jedan film sljedeće tematike: blizanci ili dvojnici, incest, kućica u šumi, opatice i/ili redovnici, motociklist, lezbijke u divljini i seksualno izopačeni svećenik. Sveti Narcis omogućio mi je da objedinim sve ove elemente u jednom filmu." (Bruce LaBruce)

Ulaz na projekciju je slobodan uz obaveznu rezervaciju: https://bit.ly/3FnCdD9

Sukladno epidemiološkim mjerama kapacitet dvorane je 50 osoba.

https://subversivefestival.com/sf21/sveti-narcis/

-----

Queer Momenti, filmski program udruge Domino, je najdugovječniji queer filmski program u kontinuitetu u Europi. Svojim cjelogodišnjim programom filmskih projekcija visoke umjetničke kvalitete nastoji promovirati drugačije vrste seksualnih identiteta i njihovih dijaloga. Filmovi se prikazuju u mjesečnom ritmu u Prostoru kreacije Urania u Zagrebu, a publika nakon projekcija ima priliku diskutirati o značaju reprezentacije, pristupima i prisutnosti queer tema, subjekata i estetika u blockbuster i mainstream filmskoj industriji.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.