FILM

QUEER MoMENTI | Down in Paris

16. 12. 2021. | 20 sati

Filmski program Queer Momenti donosi vam film “Down in Paris” s projekcijom u prostoru Urania u četvrtak 16.12. u 20h! U ovoj francuskoj drami redatelja Antonya Hicklinga, četrdesetogodišnjeg filmaša Richarda luta pariškom noći u potrazi za odgovorima, utjehom i inspiracijom.

Down in Paris 

Francuska / 2021. / Igrani film, drama, 102 min

Igraju: Antony Hickling // Jean-Christophe Bouvet //  Dominique Frot //  Manuel Blanc

Režija i scenarij: Antony Hickling // Pierre Guiho // Raphael Bouvet

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CVmWog5oyms

► Ulaz je besplatan!
Broj ulaznica je ograničen zbog epidemioloških mjera, pa na vrijeme rezerviraj svoje mjesto preko Google Formsa: https://forms.gle/z8PvkbhtNy47RBfa8

O radnji filma:

Četrdesetogodišnjeg filmaša Richarda najednom obuzme tjeskoba tijekom snimanja fima nakon čega izlazi sa seta u parišku noć. Tijekom neprospavane noći, upoznaje mnogo ljudi, neke prijateljski raspoložene, neke uznemirujuće. Richard se mora suočiti sa svojim strahovima i preispitati svoje najdublje želje prije zore. Kroz svoja noćna lutanja, Richard istražuje stanje ljudskog duha i svoj umjetnički poziv. Njegova egzistencijalna kriza manifestira se u povezanostima koje razvija s ljudima koje susreće: usamljena turistkinja iz Engleske, gatara, davno izgubljen prijatelj, dijete u pidžami i dr. Njegovi slučajni susreti reflektiraju i otkrivaju razne dijelove njega samog: intenzivnu sumnju, sigurnost, samoću. Bili ovi likovi njegova alter ega ili tajni vodiči, vode ga prema pronalasku svojeg istinskog “ja”.

► O redatelju:

Antony Hickling je po završetku studija dramske umjetnosti u Machesteru radio kao glumac u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon čega se 2006. seli u Francusku za doktorat iz izvedbenih umjetnosti i queer teorije. Član je Europskog Centra za Filmsku Produkciju (CEFPF). Antoniy je režirao Little Gay Boy, One Deep Breath, Where Horses Go to Die i Frig. Svi od ovih filmskih naslova bili su dio sekecije brojni francuskih i međunarodnih festivals te su osvojili niz nagrada. Down in Paris njegov je peti dugometražni film.

► Filmski program Queer Mometi financijski su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Ured za kulturu grada Zagreba.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.