KAZALIŠTE

Posljednje ljeto. Falcone i Borsellino 30 godina kasnije.

10.11.2022.

U suradnji s Talijanskim kulturnim institutom u četvrtak 10.11.2022. u 21 sat odigrat će se kazališna predstava kojom se obilježava 30. godišnjica napada u Capaci i via D'Amelio kada su Giovanni Falcone i Paolo Borsellino izgubili živote, dva najeksponiranija suca u sudskom procesu protiv mafije.

Tekst je napisao Claudio Fava, predsjednik Komisije za borbu protiv mafije na Siciliji.
Režiju potpisuje Chiara Callegari, a uloge dvoje antimafijaša tumače Simone Luglio i Giovanni Santangelo koji interpretiraju tekstove napisane u obliku dnevnika dvoje običnih ljudi, a ne dva heroja.

Falcone i Borsellino predstavljeni su kao obični ljudi u svakodnevnom životu. Mozaik događaja, delikatan splet ironičnih i gorkih, javnih i intimnih trenutaka kroz koje se dvoje protagonista preispituju, razgovarajući međusobno i s publikom, vodeći nas kroz ključne trenutke njihova prijateljstva i povijesti suvremene Italije.

Predstava na talijanskom jeziku s hrvatskim titlovima.

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta molimo da rezervirate svoje mjesto ovdje.

Četvrtak, 8. 4. 2021.

6gta | Čitanje NJE |

08.4.2020. u 18 sati

Karlovačke ženske snage, Petra Cicvarić, glumica i spisateljica i Ana Maria Štefanac, glumica i radijska voditeljica, dio su mreže suradnica iz struke koje od samog početka podržavaju projekt i koja je svakim danom veća.