KAZALIŠTE

BAŠ TI, BAŠ TU | monodrama

Petak, 23.10. u 20 sati

Raspored igranja: Petak, 23.10. u 20 sati

Junakinja ove drame prisjeća se duhovito i samoironično naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta.

Iako se osjeća kao statist u vlastitom životu, iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, drži satove plivanja u svojoj kuhinji, koketira sa ženskim prijateljstvom. Uspješno pretapa humor i patos, kroz ples i pjesmu progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.

 

 

Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, “od studenata do penzionera“. A posebno onima senzibiliziranim za žensku problematiku današnjeg društva. 

Iskren i otvoren pristup nedovoljno ozbiljno shvaćenom problemu usamljenosti nastoji potaknuti publiku na diskusiju i reakciju.

 

AUTORSKI TIM

  • Bruna Bebić - redateljica
  • Vanja Matujec - glumica i autorica dramatizacije
  • Tatjana Aćimović - producentica
  • Zdravka Ivandija Kirigin - scenografija i kostimi
  • Max Juričić ‘Plesač Sporog Stepa’ - glazba
  • Saša Mondecar - dizajn svjetla


MIRANDA JULY, priznata američka redateljica, glumica, scenaristica, performerica, književnica i multimedijalna umjetnica. 

Filmsku publiku osvojila je redateljskim debijem ‘Ti i ja i svi koje poznajem’, ovjenčanim Zlatnom palmom na festivalu u Cannesu 2005. godine. Debitantskom zbirkom pripovjedaka ‘Baš ti, baš tu’ 2007. godine Miranda July osvojila je prestižne nagrade za kratku prozu. Upravo ta zbirka inspiracija je za kazališnu predstavu Baš ti, baš tu

VANJA MATUJEC, glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, autorica je i dramatizacije. Iza sebe ima stotinjak odigranih uloga u matičnom kazalištu, kao i u Glumačkoj družini Histrion, Dubrovačkim ljetnim igrama, Teatru Itd… 

Za svoj rad višestruko je nagrađivana: 

  • Nagrade Mila Dimitrijeveć za najbolje uloge u ‘Osmanu’ i ‘Kazimir i Karolina’, HNK Zagreb
  • Nagrade na Danima satire za predstavu ‘Na kraju tjedna’ i ‘Greatest hits’
  • Nagrada na Festivalu glumca za ulogu u predstavi ‘Intima’

Igrala je u brojnim fimovima, TV serijama, a široj publici poznata je po ulozi u seriji ‘Zabranjena ljubav’. Trenutno nastupa u hit predstavama ‘Tko pjeva zlo ne misli’, ‘Ljudi od voska’, ‘Svaki tvoj rođendan’, ‘Famozna’.

 

KRITIKA:

Koliko fantazije, toliko i slobode, piše Nataša Govedić 

Suvremeni emocionalni kontekst, piše Dubravka Lampalov Mićunović 

Izvrsna Vanja Matujec, piše Mira Muhoberac 

Svečana premijera: Baš ti baš tu u izvedbi Vanje Matujec

Provokativna američka spisateljica Miranda July u izvedbi Vanje Matujec 

 

Cijena ulaznice: 60 kn

KUPI ULAZNICU

Četvrtak, 8. 4. 2021.

6gta | Čitanje NJE |

08.4.2020. u 18 sati

Karlovačke ženske snage, Petra Cicvarić, glumica i spisateljica i Ana Maria Štefanac, glumica i radijska voditeljica, dio su mreže suradnica iz struke koje od samog početka podržavaju projekt i koja je svakim danom veća.