KNJIGA

Matej Jurčević | I try to take care of myself now

17.2.2022. | 19 sati

Pozivamo vas na promociju fotografske knjige Mateja Jurčevića “I try to take care of myself now” koja će s održati 17.2.2022. u 19 sati u Uraniji - prostoru kreacije.

Na promociji će govoriti umjetnik Matej Jurčević i kustosica Lea Vene. Knjiga je realizirana u okviru projekta Organ Vida izdavaštvo, a oblikovao ju je dizajner Dario Dević. I try to take care of myself now je rezultat višegodišnjeg autorefleksivnog projekta koji prati borbu s depresijom i traži moguće načine vizualne i tekstualne reprezentacije različitih proživljenih stanja. Vizualno kontrastne narativne cjeline spekuliraju o procesima samospoznaje i doživljenim usponima, padovima i katarzama. Umjetničko istraživanje ujedno otvara i prostor za javnu raspravu o mentalnom zdravlju mladih i umanjivanju stigme.

Knjiga će se na promociju moći kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kn, dok se u slobodnoj prodaji može kupiti po cijeni od 150 kn.

OV izdavaštvo je započeto 2017. godine kako bi se poduprle umjetničke autorske projekte u formi fotografske knjige. Knjiga Grad umjetnika Borka Vukosava prva je u nizu knjiga objavljenih u nakladništvu OV izdavaštvo 2018. godine, nakon koje slijedi knjiga Fake it until you make it Igora Ilića izdana 2019. godine.

Matej Jurčević (1995.) diplomirao je fotografiju na Royal Academy of Fine Arts (KASKA) u Antwerpenu. Dobitnik je nagrade VID Grant koju dodjeljuje VID Foundation for Photography za poticanje razvoja projekata koji tematiziraju relevantne socijalne probleme na području Balkana. U svojoj umjetničkoj praksi istražuje strukture identiteta, memorije i kulture mladih danas.

PODACI O KNJIZI:

Matej Jurčević, I try to take care of myself now
OV izdavaštvo 2021.
Fotografska udruga Organ Vida, Zagreb, 2021.
Tekst: Matej Jurčević
Dizajn: Dario Dević
Lektura: Veronika Mesić
Naklada: 200 kom
Tisak: Kerschoffset

Ulaz na promociju isključivo uz Covid potvrdu, uz predočenje osobne iskaznice.

Projekt podržava Gradski ured za kulturu grada Zagreba, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Urania - prostor kreacije.