FILM

Industry program 18. Zagreb Film Festivala

9. - 15.11.2020.

U cijelom programu ove godine možete sudjelovati ONLINE iz sigurnosti svojeg doma: događaje možete pratiti na službenoj festivalskoj stranici www.zff.hr, ali i putem streaminga na Facebook eventu.

U sedam festivalskih dana imat ćete priliku poslušati i pogledati pet zanimljivih predavanja, dva panela i jedan javni pitching. 

Počinje se u ponedjeljak 9.11. u 17 sati, masterclassom 'Videoigre: Dizajn čudovišta temeljen na ljudskim emocijama' kreativne šefice studija Jo-Mei Cornelije Geppert, koja će predstaviti koncept i stvaranje igre 'Sea of Solitude', inspirirane problemom mentalnog zdravlja.

U utorak 10.11. u 17 sati Thierry Baujard iz akceleratorskog programa za videoigre SpielFabrique, održat će masterclass 'Igre bez granica: Europske koprodukcije'. Nakon predavanja slijedi panel 'Hrvatska kao igrač u europskim koprodukcijama', na kojem će sudjelovati Chris Marcich (HAVC), Thierry Baujard (SpielFabrique), Andrej Levenski (Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara) i Davor Švaić (ADU), panel će moderirati Srđan Laterza.

Srijeda 11.11. donosi dva događanja: u 11 sati započinje se s masterclassom 'Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV-serije' kojeg će voditi producentice Valeria Richter i Helene Granqvist, s ciljem izrade strategije televizijskih projekata za daljnju prezentaciju na pitching-forumima.

U 17 sati slijedi masterclass renomiranog rumunjskog redatelja Radua Judea pod naslovom 'Režijske metode u igranim i dokumentarnim filmovima'. Jude će o sličnostima i razlikama u svom pristupu razgovarati s hrvatskim redateljem Igorom Bezinovićem.

U četvrtak 12.11. u 19 sati još jedna atrakcija: američka script-doktorica Bobette Buster, gostujuća profesorica u studijima Pixar i Disney Animation, održat će masterclass pod naslovom 'Očaranost na djelu: Kako film mijenja svijet'.

Petak 13.11. donosi dva panela, posvećena pitanju kako institucije i dobri primjeri prakse mogu pomoći europskom filmu tijekom COVID-19 krize. U prvom panelu 'Producirati ili ne u doba pandemije COVID-19?' koji počinje u 13 sati, sudjeluju Ankica Tilić (producentica, HRUP), Julie-Jeanne Regnault (glavna tajnica EFAD-a), Ada Solomon (producentica, EWA/EFA), Krešimir Partl (Ministarstvo kulture RH), Chris Marcich (HAVC) i Sabine Verheyen (MEP/CD CULT.

Drugi panel razmatra 'Kako spasiti kina u doba pandemije COVID-19?', a sudjeluju Alen Munitić (Kino mreža), Fatima Djoumer (Europa Cinemas), Chris Marcich (HAVC), Christian Bräuer (CICAE) i Željana Zovko (MEP). Oba panela moderira Martina Petrović (DKE – MEDIA desk Hrvatska).

U subotu 14.11. u 13 sati održava se završni Pitching forum ZFF-ove tradicionalne Industrije Mladost!, na kojem će studenti šest akademija iz regije predstaviti svoje projekte pred stručnim panelom u sastavu Ewa Bojanowska (New Europe Film Sales), Goran Turković (Šesnić&Turković) i Tomislav Vujnović (Poster).

Uz edukativne programe otvorene za javnost, paralelno će se održati radionica Moj prvi scenarij pod mentorstvom Antonija Nuića i Ognjena Sviličića, dok će s polaznicima Industrije Mladost! raditi Čedomir Kolar, Inja Korać i Lana Matić.

Detalje o programima možete pronaći na stranici www.zff.hr/industrija te službenim stranicama na društvenim mrežama Zagreb Film Festivala.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.