FILM

IDEJA USPONA

15.3.2023. | 19 sati

HRT od 22. svibnja na prvom programu premijerno prikazuje prvu sezonu dojmljive dokumentarne serije "Ideja Uspona". 

Ovaj inspirativan projekt oživljava talentirani autor i redatelj Filip Filković Philatz koji se već proslavio svojim autorskim radom na hrvatskim dokumentarnim serijama kao što su "Dulum Zemlje" i "Lovac na Bilje", koje su postigle značajnu gledanost i pohvale publike.

U ponedjeljak, 22. svibnja 2023., u 20:15 na Prvom programu Hrvatske televizije premijerno dolazi "Ideja Uspona" koja vam donosi još jednu seriju vrsnog Filipa Filkovića Philtza.

Ideja Uspona inovativna je dokumentarna serija koja se bavi životima izvanrednih pojedinaca koji inovativnošću i strašću transformiraju svoje lokalne zajednice. Prva sezona serije putuje Podravinom, Hrvatskim zagorjem, Istrom i Slavonijom, pokazujući jedinstvene talente i težnje, nevjerojatne sposobnosti i ambicije ovih pojedinaca pokazujući ljepotu i potencijal manje poznatih hrvatskih regija. Neki od protagonista serijala su umjetnik Nikola Vudrag, nagrađivana tekstilna inženjerka Ivana Biočina, avanturist Josip "Lux" Lukačević, nožar Ivan Mlinar, inovatorica u kozmetici Neva Jurman i dr.

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.