KAZALIŠTE

Država Dada-Jok

18. i 19.12. | 21 sat

Srpsko narodno vijeće povodom stote godišnjice Dadaističke matineje koje su izveli vinkovački dadaisti 1922. godine, poziva na predstavu „Država Dada-Jok“ dramaturga i redatelja Adama Ranđelovića.

Predstava će se održati 18. i 19. prosinca s početkom u 21 sat u prostoru Uranije (Kvaternikov trg 3/3). 

Stogodišnjica Dadaističke matineje prilika je koju je hrvatsko društvo uglavnom propustilo budući da je doba dadaizma općenito zaboravljeno ne samo kao znanje o povijesti književnosti ovih prostora, već i kao mogućnost nadahnuća u umjetničkim istraživanjima. Utoliko je Odjel za kulturu u tom kontinuitetu zaborava htio napraviti mali avangardni prekid, okušavši se u otvaranju prostora za suvremeni odgovor na dadaističko naslijeđe koji istovremeno nije samo omaž i nipošto ne čezne za aktualnošću. U tome je svakako najvažniji doprinos i rad redatelja i dramaturga Adama Ranđelovića, te njegovog umjetničkog tima u sastavu Lujo Parežanin, Dorotea Ilečić-Sever, Damjan Humski i Lovro Rimac.

Četvrtak, 8. 4. 2021.

6gta | Čitanje NJE |

08.4.2020. u 18 sati

Karlovačke ženske snage, Petra Cicvarić, glumica i spisateljica i Ana Maria Štefanac, glumica i radijska voditeljica, dio su mreže suradnica iz struke koje od samog početka podržavaju projekt i koja je svakim danom veća.