ODRŽIVOST

Urania: Mali Food Hub | Razmjena sjemena

Nedjelja, 15. ožujka | 10 - 14 sati

[ODGOĐENO DO DALJNJEGA]

ZMAG-ova razmjena sjemena u Uraniji okupit će brojne sjemenare, a na njoj ćete moći pronaći pravo obilje bioraznolikosti za vlastiti vrt i čuti pokoji savjet od iskusnih organskih sjemenara, nabaviti eko proizvode od provjerenih proizvođača i učlaniti se u Društvenu banku sjemena.

Razmjene sjemena pružaju mogućnost "živog" kontakta među vrtlarima i razmjenu informacija o sortama. Ujedno jačaju mrežu lokalnih zajednica, a time i naglašavaju svoj otpor prema nepravednim zakonima i volju da ustraju u očuvanju tradicijskih sorti. Takav način šalje jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo i da svi imaju jednaku odgovornost da brinu o zajedničkoj kolekciji. 

Ako nemate sjeme za razmjenu, ne brinite, nećete otići praznih ruku! Svi su dobrodošli!

U sklopu razmjene očekuje vas i dodatni umjetnički program. U okviru projekta Društvene banke sjemena, ZMAG i Galerija Miroslav Kraljević realizirali su novi rad mlade umjetnice Valentine Butumović koji će ovom prilikom biti predstavljen posjetiteljima. Riječ je o umjetničkoj knjižici koja obuhvaća teme kao što su odnos biljaka i okoliša te biljaka i ljudskog tijela, ali i prakse očuvanja sjemena, a sav materijal objedinjen je vizualima i osobnim naracijama. 
 

Razmjena sjemena organizirana je u suradnji s Malim Food Hubom, edukativnim programom Malog placa na temu održivog življenja u urbanom okruženju.