GLAZBA

Glazba na krovu: Grgur Savic | Heart Shaping Sextet

Subota, 18. srpnja | 20 sati

Koncert poslušajte ovdje!

Grgur Savic okupio je kolege glazbenike kako bi na krovu Uranije, u subotu 18. srpnja, u 20 sati, održali polusatni koncert. Koncert će uživo moći sa svojih balkona i prozora poslušati svi u susjedstvu, a šira publika koncert će moći poslušati putem live stream linka na Urania.hr i platformi R+!

Grgur Savic živi i aktivno djeluje na berlinskoj sceni unazad pet godina. U Berlinu redovno nastupa sa svojim bendovima Space Tigers (grunge-rock-jazz), Pitch Shifting Group (interdisciplinary-live-art) te Heart Shaping (electroacoustic-chamber music) koji vodi pod svojim imenom.

Za ovaj poseban i njemu vrlo specijalan koncert na samome krovu Uranije, u svome rodnome gradu i kvartu u kojemu je odrastao, nastupiti će ovoga puta u sekstet formaciji uz svoje drage prijatelje, poznate hrvatske glazbenike, prezentirajući svoje kratke "free form sketch kompozicije" napisane posebno za ovu prigodu.

Uz Grgura na saksofonu, sekstet čine Mary May (vokal), Luka Čapeta (gitara i efekti), Ivar Roban Krizic (kontrabas), Hrvoje Kralj (kontrabas) i Borko Rupena (bubnjevi).

Grgur Savic imao je priliku nastupati i snimati s raznovrsnim grupama i umjetnicima kao što su Free Willys, Bug, TUB Force, MiNiMe, Cromatik 5, Levačić&Savić, BK3 i dr.

Njegov novi album pod nazivom "The Form" snimljen u quintet formaciji uz Quentin Tolimieria (piano), Fyodor Stepanova (bas), Chrisa Hilla (bubnjevi) feat. special guest Vedrana Ružića (el.bas) izlazi ove godine i biti će dostupan za kupnju i slušanje na jednoj od poznatih berlinskih diskografskih ka.

Više o ovom čarobnom glazbeniku saznajte na: http://grgursavic.com/

Koncert je besplatan za gledanje i slušanje. No, obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19 i na donesene mjere radi suzbijanja širenja virusa, a zbog kojih su mnogi izvođači, umjetnici i glazbenici onemogućeni raditi i zarađivati, ovim putem želimo istaknuti da glazbenici primaju donacije. Ako želite donirati sredstva za njihov nastup, slobodno nam se obratite na info@urania.hr kako bismo Vas uputili u daljnje korake.