ARHITEKTURA

Lovac - sakupljač. FIG projekti i čudesni svijet weba. | Razgovori u Uraniji: Fabrizio Gallanti

Ponedjeljak, 30.11. | 18 sati

FIG projects osnovali su arhitekti Fabrizio Gallanti i Francisca Insulza 2003. godine u Santiagu de Chile. FIG projekti istražuju granice između arhitekture, urbanih istraživanja i vizualnih umjetnosti te promiču interdisciplinarne inicijative.

Njihova se praksa proteže od arhitektonskih istraživanja (novo sjedište za Književnu školu, Universidad Diego Portales, 2003.-2005., Santiago, Čile; prvo nagradno natjecanje Europan 8, Kristiansand, Norveška, 2006.), urbanih studija (The Block, 2004; Sars Atlas 2006; Donde? 2006-2012), pisanja (serija Kluba obožavatelja za časopis Interwoven, 2016-) i kustoskih projektata (Svijet u našim očima, Lisabonski arhitektonski triennale, 2016).

Radovi FIG projects bili su izloženi na različitim mjestima, uključujući Museo de Arte Contemporaneo, Santiago de Chile; exo.org, São Paulo; film + luk, Graz; Biennale arhitekture i urbanizma, Shenzhen, Hong Kong; Kanadski centar za arhitekturu, Montreal; Bijenale arhitekture u Veneciji; Archivo Diseño y Arquitectura, México, Storefront Gallery for Art and Architecture, New York i Flint Free Festival, objavljeni u publikacijama poput „USE, U neizvjesne države Europe“ i međunarodnim časopisima kao što su Domus, A + U ili Harvard Design Magazine.

O ovom odličnom projektu moći ćete čuti iz prve ruke, od jednog od osnivača jer će Fabrizio Gallanti održati svoje predavanje na temu "Lovac - sakupljač. FIG projekti i čudesni svijet weba", u sklopu programa Razgovori u Uraniji.

Fabrizio Gallanti je kustos i arhitekt s iskustvom u arhitektonskom dizajnu, obrazovanju, publikacijama i izložbama.

Direktor je Arc en rêve - centra arhitekture u Bordeauxu. Doktorirao je arhitektonski dizajn na Politecnico di Torino (2001.) i magistrirao na Sveučilištu u Genovi (1995.). Bio je prvi viši Mellonov stipendist na Sveučilištu Princeton 2014. godine. Od 2014. godine gostujući je profesor na Arhitektonskom udruženju u Londonu u okviru Master of History and Critical Thinking.

2003. godine, zajedno s Franciscom Insulza, Gallanti je osnovao studio za arhitektonsko istraživanje FIG Projects sa sjedištem u Montrealu (od 2003. do danas), bio je kustos međunarodnih izložbi, poput "Svijet u našim očima" za Lisabonski arhitektonski triennale 2016. i uređivao časopise poput Harvard Design Magazine “No Sweat” u 2018.

Predavanje je zakazano za 30. studenog u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu; link za live stream je ovdje!

Predavanje je realizirano u sklopu programa Razgovori u Uraniji, a uz potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu.

Utorak, 2. 2. 2021.

Kreativni umovi: Ivan Rupnik | MOD X - platforma za upravljanje i razmjenu znanja

Četvrtak, 11.2. | 17:30 sati

MOD X je platforma za upravljanje i razmjenu znanja koja podržava strukturne promjene u građevinskoj industriji koja se prebacuje na više industrijalizirana i izvannamjenska sredstva i metode.