FILM

DA! FESTIVAL: Živi bili pa vidjeli

12.5.2023. | 18 sati

Zajedno gledamo i analiziramo film Živi bili pa vidjeli (1979.) s profesoricom i filmskom kritičarkom Anom Đordić. Film tematizira život zagrebačkog studenta arhitekture suočenog s društvenim problemima poput neriješene stanogradnje, korupcije, građanske pasivnosti i vlastite borbe za ideale.

''Film „Živi bili pa vidjeli" prati mladog arhitekta Janka razapetog između egzistencije, ideala, ljubavi i profesionalnih načela. Okolnosti u kojima se nalazi još su teže zbog povezanosti obitelji njegove djevojke s korupcijom u građevinskom poduzeću i postupcima koji se kose s Jankovim uvjerenjima. Kroz niz scena na ključnim zagrebačkim lokacijama, od Velesajma, Trga bana Jelačića, tadašnjeg Trga Republike pa do kultnog Lapidarija u kojem nastupa grupa Buldožer, gledatelj može intenzivno doživjeti atmosferu Zagreba krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća. ''

DA! je festival kojeg organiziraju studenti za studente, a s ciljem prezentiranja vještina studenata kroz radove, njihove afirmacije u javnosti, stvaranja međusobnih poznanstava u interdisciplinarnom okruženju te uvid u aktualne teme iz relevantnih područja.

Ovogodišnje izdanje nastoji potaknuti suradnju i interdisciplinarnost te tako postaje platforma koja spaja mlade studente i umjetnike, kao i profesionalce u području dizajna, arhitekture i umjetnosti. Inovacija proizlazi iz preklapanja različitih industrija, kultura i disciplina, donoseći ideje iz jednog područja u drugo.

 

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.