FILM

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival

22. - 26.10.2021. | 20 sati

Treće izdanje DA2 Film Festivala održava se od 22. listopada do 1. studenog 2021.
Festival će se održati u Zagrebu od 22. do 26. listopada u prostoru kreacije Uranija, dok će svi naslovi iz programa biti dostupni diljem Hrvatske online na platformi https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/ od 23. listopada do 1. studenog.

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival je prvi međunarodni natjecateljski filmski festival u regiji koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti. Ujedno je i platforma koja ujedinjuje umjetničke svjetove i stvara zajednički prostor kreativnog djelovanja. Ona je mjesto susreta, povezivanja, razmjene iskustva, poticanja, stvaranja i promocije.

U međunarodnom natjecateljskom filmskom programu trećeg izdanja festivala predstavljamo. osam ekskluzivnih premijera filmova o tajnama Venecije i Tel Aviva te djelima vizionara kao što su Pierre Cardin, Lorenzo Riva, Federico , Bruce Mao, Jørn Utzon László Moholy-Nagy i Gianni Berengo Gardin.

Filmovi se natječu za nagradu ISKRA, sliku hrvatskog umjetnika ili umjetnice iz serije Erste rragmenti, koju međunarodni žiri dodjeljuje najinspirativnijem filmu.
Cjelokupni program festivala možete provjeriti na paripikule.com.

Uz filmski program stručnjaci iz regije i svijeta gostuju i u online emisiji ŠTA DA? u kojoj se predstavljaju filmovi, upoznaju svjetske, regionalne i hrvatske kreativce i njihova djela.
Razgovori ŠTA DA? bit će dostupni na platformi Rplus i na FB stranici DA2 Film Festivala.

Ulaznice za projekcije u URANIA - Prostor kreacije (Kvaternikov trg 3/3) bit će uskoro dostupne na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. od ponedjeljka 10. listopada.
Ulaznice za filmove online moći ćete preuzeti na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba od ponedjeljka 10. listopada.

Ondemand.kinomeetingpoint.ba je VOD (video on demand) platforma koja vam omogućava pretplatu na kompletan program DA2 - Zagreb Design, Art&Architecture Film Festivala dostupan 7 dana samo na teritoriju Hrvatske, ali i mogućnost izbora pojedinačnih naslova, paketa filmova i pratećih sadržaja. Sadržaj VOD platforme će biti dostupan za gledanje na datumima naznačenim na svakom pojedinačnom filmu.

Nakon jednostavnog postupka registracije filmove je moguće iznajmiti po cijeni od 5 eura, odnosno 35 eura za paket koji uključuje 8 filmova. Nakon kupovine, odnosno na datum koji je naznačen na svakom filmu, film će biti dostupan za gledanje. Nakon što započnete gledanje prvi put, imate 48 sati da odgledate film. Film je moguće stopirati, gledati otpočetka, ili nastaviti gledanje od trenutka na kojem ste zaustavili.

Više informacija o festivalu, programu i pristupu na ondemand platformu možete naći na da2filmfestival.com

Srijeda, 2. 3. 2022.

Nemirni

8.3.2022. | 20 sati

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Četvrtak, 15. 7. 2021.

Kolaži o laži | Predstavljanje dokumentarnog serijala

14.7.2021. | 19 sati

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića predstavljen je 14.7.2021. u Uraniji – prostoru kreacije.